Руски запалянковци изпяха на британските фенове: „“Елате, всичко ще бъде наред“

Руските любители на футбола призоваха с песен британските запалянковци да не вярват на журналистически измислици и да дойдат на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., съобщи РИА „Новости“

„Елате, всичко ще бъде наред“, изпяха руските футболни фенове и приканиха британците да дойдат в Русия и сами да се убедят в дружелюбното отношение на руснаците.

Музикалният поздрав е в отговор на излъчения от Би Би Си документален филм „Russia’s Hooligan Army“, в който се внушава, че руски хулигани готвят погроми срещу англичаните по време на шампионата.

В лентата руските фенове признават, че британските банди от 1970-1980 години им служат за пример, а британците са основната им мишена.

От руското посолство в Лондон заявиха, че „финансираният от британското правителство ТВ канал“ се е опитал да дискредитира Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия. От дипломатическото представителство отбелязаха, че опити да се дискредитира шампионата са правени и преди Олимпиадата в Сочи.

Според посолството с този шокиращ филм Би Би Си иска да наплаши британците и да ги накара да не пътуват до Русия. Москва подчертава, че Русия се отнася към сигурността като към въпрос от „първостепенно значение“.