Журналист анкетира американци какво мислят за окупацията на Киргбекистан

Журналистът от RT Калеб Мопин проведе специален експеримент, карайки хора по улиците на Ню Йорк да коментират „руската агресия“ по отношение на измислената държава Киргбекистан.

Както показали резултатите от анкетата, болшинството запитани твърдели, че „са в курс“ със ситуацията и осъждат действията на Москва. Разбира се, да разкажат за каквито и да е детайли от „конфликта“ американците не могли.

„Разбира се. Русия е известна със своето агресивно поведение. Струва ми се, че тази страна се опитва да се върне към старата си тактика да зовоюва колкото се може повече територии,“ казва един от нюйоркчаните.

„Те се опитаха да направят същото в Грузия, а сега и в Украйна. Това е стандартна за тях схема,“ добавя друг.

Журналистът също така им предлага да се обърнат към жителите на Киргбекистан и да ги посъветват нещо. Американците охотно откликват на молбата и пожелават на гражданите на „угнетената страна“ да останат силни и непреклонни.

„Нека не ви напуска надеждата. Ако не е САЩ, то ще се намери друга страна, която ще ви протегне ръка за помощ. В света има много страни с високи морални устои,“ заявил един от анкетираните.

Превод: БЛИЦ

error: Съдържанието ни е авторско!