Руски журналисти идват на информационен тур в България

Журналисти от водещи електронни и печатни медии в Московска област ще пристигнат на информационен тур в България. Целта е да видят на място възможностите, които страната ни предлага за туризъм и за инвестиции в недвижими имоти. Очаква се групата от 10 души да пристигне на 1 юни и да остане една седмица.

Информационният тук се организира по инициативата на българското посолство в Русия, със съдействието на Националното туристическо представителство във Федерацията и Центъра на промишлеността. Предварителният маршрут, който нашите туроператори са предвидили за руските медии минава през Бургас, цялото Южно Черноморие – Пловдив – Хисар – Шипка – Велико Търново – Мадара – Варна, цялото Северно Черноморие – Бургас.

Освен морските ни курорти, журналистите ще разгледат още балнео и СПА центрове, културно-исторически паметници, манастири и църкви, Долината на Розите, паметници на руската бойна слава в България, както и различни обекти и забележителности от маршрутите „По пътя на виното”. След като се върнат в страната си, те ще представят пред своята аудитория възможностите, които България предлага като целогодишна туристическа дестинация.

Маршрутът на руските журналисти не е окончателен. Те могат да отседнат там където ги поканят хотелиери, а след това да презентират и рекламират мястото.