Фото: БГНЕС

Фото: БГНЕС

Руски дипломат за Радев: Ако човек говори разумно, го изкарват русофил

Публикувано от:

Русия се отнася крайно уважително към всеки избран държавен ръководител и сме готови да си сътрудничи със законно избрания лидер на България Румен Радев. Това заяви в интервю за РИА “Новости” директорът на четвъртия европейски департамент в руското министерство на външните работи Александър Боцан-Харченко, пише Руски дневник

На въпрос как гледа Русия на перспективите за сътрудничество при Радев на фона на медийните определения за него като “проруски”, дипломатът каза, че действително в изказванията на новия български президент “имаше обнадеждаващи моменти в плана на желанията за преодоляване на периода на конфронтация с Русия, което е противоестествена ситуация и от нея страдат най-вече самите българи”.

“По някаква причина, когато човек говори разумно и в интерес на своята страна, веднага го пишат русофил”, каза Боцан-Харченко. Според него подобни изказвания привличат вниманието, но “окончателни изводи могат да се правят само на базата на конкретната дейност”.

“Трябва да се изчака в България след предсрочните парламентарни избори, насрочени за 26 март, да бъде сформирано ново правителство, което да обозначи конкретните приоритети. Много се надяваме те да бъдат по-конструктивни и рационални”, заяви дипломатът.