Руски депутат: САЩ няма да успеят да въвлекат Русия в надпревара в ядреното въоръжаване

САЩ няма да успеят да въвлекат Русия в пълномащабна надпревара във въоръжаването. Още повече, че РФ има какво да противопостави на новата американска атомна бомба. Това заяви зам.-председателят на комисията по сигурността и борбата с корупцията в Държавната дума на Русия Дмитрий Горовцов, предаде РИА Новости.

Националното управление за ядрена сигурност на САЩ (NNSA) официално разреши  началото на технологическата подготовка за производство на модернизирана ядрена бомба B61-12, съобщиха по-рано днес на сайта на NNSA.

„Всяко нарушение на създадения паритет, на баланса на силите в ядрената сфера, ще доведе до нагнетяване на надпреварата във въоръжаването. Нашата страна, разбира се, ще реагира адекватно. Както многократно е заявявал президентът на РФ Владимир Путин, те (САЩ) няма да успеят да ни въвлекат в пълномащабна надпревара във въоръжението, която до голяма степен способства за разпадането на Съветския съюз. Ние добре помним уроците на историята“, каза Горовцов.

„Без съмнение, ние ще отговорим на подобен род действия адекватно, както винаги. Ние разполагаме с нови ефективни разработки, които можем да противопоставим на новата американска модернизирана атомна бомба. Тези опити за сплашване на страната ни са обречени на провал още от самото начало“, добави депутатът.

Горовцов счита, че вместо надпревара във въоръжаването, трябва да има сътрудничество и да се помисли за съвместни действия в борбата с тероризма. „Ето това представлява днес най-голямата заплаха за световната сигурност, включително и за САЩ. Време е да престанат да се забавляват с това и да сплашват Русия с нарасналата мощ на САЩ, а да се заемат с борбата с общия враг – тероризма, ИД и другите терористични организации“, подчерта депутатът.

error: Съдържанието ни е авторско!