Руски бомбардировачи успешно отработиха условен удар в Черно море

Руски бомбардировачи в рамките на плановите учения в акваторията на Черно море успешно нанесли условен удар по отряд от кораби на условен противник, съобщи в. „Комерсант“, позовавайки се на съобщението от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

„Ударна авиационна група от стратегически бомбардировачи ТУ-95МС при взаимодействие със самолетите Су-27 и Су-24, надводни кораби и брегови ракетно-артилерийски войски на Черноморския флот на РФ отработиха нанасяне на удар по отряд кораби на условен противник в Черно море“, се казва в съобщението.

Също така, в хода на ученията се използвани самолет за радиолокационно намиране А-50 със самолети за прикритие Су-27. А също според плана, А-50 отработи задачи за намиране и установяване на въздушни цели и кораби, както и осведомяване на командни пунктове за учение за въздушна и надводна обстановка, а също и за управление на самолети от изтребителна и ударна авиации при тяхно насочване на въздушни, наземни и морски цели. В ученията взеха участие и ракетни кораби с ракетни комплекси „Бастион“.