Руският национален отбор по футбол ще играе довечера срещу тима на Южна Корея

Отборите на Русия и Южна Корея ще се изправят един срещу друг в много интересен мач, първи и за двата отбора на Световното първенство по футбол. Играта ще започне в 02.00 ч. московско време (01.00 ч. българско).

Руският отбор, който пропусна два финални турнира на световни първенства, е единственият, в чиито състав са предимно местни играчи. Това облекчи подбора на играчи на главния треньор Фабио Капело, но от друга страна говори за отсъствието на звезди от европейска величина в отбора. Най-яркият футболист в тима – 32-годишният полузащитник Роман Широков ще пропусне турнира заради травма. Единственият играч в отбора на Русия, който има опит на световни първенства е 31-годишният Александър Кержаков.

След първенството в Мексико Южна Корея е редовен участник на всички световни първенства до 2010г. През следващите 3 шампионата в Италия 1990г., САЩ 1994г. и Франция 1998г. Южна Корея отпада още в груповата фаза, като не успява да запише нито една победа.

През ноември 2013 г. отборите на Русия и Южна Корея изиграха приятелски мач в Дубай, две седмици преди жребия за Световното първенство. Победител тогава бе отборът на Капело с резултат 2:1, като трябва да отбележим, че авторите и на двата гола за руския отбор Фьодор Смолов и Дмитрий Тарасов няма да играят на световния шампионат.

Втората среща на световното първенство по футбол за Русия ще се проведе на 22 юни в Рио де Жанейро, където отборът ще се изправи в надпревара с националния тим на Белгия, а на 26 юни предстои среща с Алжир.