Руският национален отбор по футбол ще играе довечера срещу тима на Белгия

Днес Белгия ще се изправи срещу Русия на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро. Срещата между двата тима от Световното първенство по футбол – Бразилия 2014 ще се излъчи пряко в 19.00 часа (бг) в предаване от Рио де Жанейро.

Русия е на Мондиала в Бразилия с ясната цел за класиране поне на осминафинал. Реално погледнато, отборът на Фабио Капело е сред фаворитите в група „Н“, заедно с Белгия и очакванията са, че двата тима ще могат да се справят без особени проблеми с конкуренцията на Алжир и Южна Корея.

Руснаците направиха силна квалификационна кампания, печелейки групата си в компанията на водената от Кристиано Роналдо Португалия. Всичко това, заедно с големия опит на Капело няма как да не дава самочувствие на Сборная.

Досега руснаците имат само две участия на Световни финали като самостоятелна държава. И двата пъти обаче тимът отпадане в групите – съответно през 1994 и 2002 година. В интерес на истината, Сборная се представя далеч по-добре на Европейски първенства, отколкото на Мондиали, но всички в страната очакват тази тенденция да бъде нарушена в Бразилия тази година.

Фабио Капело – треньорът

Капело безспорно е сред най-опитни и успешни наставници в съвременния футбол. Италианецът няма как да бъде представен с няколко думи, но пък успехите му говорят сами за себе си. След успехите на клубно ниво, които постигна с грандове кто Милан, Реал Мадрид, Ювентус и Рома,Дон Фабио се насочи към националните отбори. Той стана един от малкото чужденци, водили тима на Англия, който обаче напусна след скандала с отнетата от ФА капитанска лента на Джон Тери.