Руският изтребител шесто поколение ще има лъчево оръжие

Руският изтребител шесто поколение ще има лъчево оръжие

Публикувано от:

Разработваният в Русия изтребител шесто поколение ще получи приципно нови системи на въоръжение, каза ръководителят на програмите за военната авиация в ОАК, и ексглавнокомандващ руските ВВС ген, в оставка Владимир Михайлов.

Руският боен самолет ще има редица нови качества. Като пример генералът дава системата за насочена енергия RNS, наричана още лъчево оръжие. Очевидно, ще бъде създаден нов двигател, който да осигури увеличение на тягата, съкращаване на разхода на гориво и достигане на хиперзвукова скорост. Според коцепцията бъдещият изтребител ще има опция да е пилотиран или безпилотник.

Авиоконструкторите от “Сухой” вече са представили първите разработки, съобщи вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин пред журналисти.

Руският изтребител шесто поколение ще продължи развитието на основните технологии от петото поколение. Ще бъде по-незабележим благодарение на нови конструктивно-аеродинамични схеми и нови радиопоглъщащи материали. Развитие ще получат информационните системи. По думите на Михайлов “ще нарасне бойната ефективност на всеракурсното поражение с хиперзвукови ракети на въздушни, наземни и надводни цели”.