Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Руският генерален прокурор към Борисов: Русия не е заплаха за България

Публикувано от:

Русия не представлява заплаха за България. Това е заявил генералният прокурор на Русия Юрий Чайка по време на срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Нашите народи винаги са били братски и продължават да бъдат такива“, е подчертал Юрий Чайка.

По време на своите разговори с българския премиер той също така е засегнал редица въпроси от икономически характер.

Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов се срещна на 19 септември с руския генерален прокурор, който посети България. От правителствената пресслужба съобщиха, че Борисов и Чайка са обсъдили в Министерски съвет актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма.

Премиерът е отбелязал, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодари на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях. Борисов е обърнал внимание на търговско-икономическите отношения между България и Русия, като изтъкна, че ще е от взаимна полза тяхното развитие да продължи.

По-рано по време на визитата на Чайка у нас бе подписана и Програма за сътрудничество между руската и българската прокуратура за периода 2017 – 2019 г.

Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит.

Юрий Чайка бе на двудневно официално посещение в страната ни съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави.