Руските легенди „Любэ“ пристигат във Варна за безплатен концерт

Руската рок група „Любэ“ гостува във Варна за безплатен концерт на 9 юни, съобщиха музикантите в програмата за събитията на своя уебсайт.

След откриването на летния сезон, руските рок легенди ще зарадват родната публика с напълно безплатен концерт, който ще се проведе на специално построената естрада на Морската гара от 20:30 часа на 9 юни (петък).

Организатори са Генералното консулство на Руската федерация във Варна, „Хидрострой“, хотел „Интернационал“, със съдействието на Община Варна, съобщи „24 часа„.

Проявата е част от форума на побратимените руски и български градове, който ще се проведе на 9 юни в хотел „Интернационал“ по повод 60 години от създаването на курорта „Златни пясъци“.

Вече над 25 години „Любэ“ радва меломаните от цял свят с песни, в които хармонично са смесени елементи от рок, блус, руска фолклорна и военна музика. Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко. В края на 1980-те той написва музиката за дебютните песни по стихове на Александър Шаганов и Михаил Андреев.