ВИДЕО: Руските ВКС унищожиха бункер на терористите със своите „супербомби“

В интернет се появи видеоклип, показващ последиците от авиобомбите КАБ-1500 на руските Военно-космически сили (ВКС), съобщи defence.ru

По инфомация на topwar.ru бомбардировките са направени от самолет Су-34 в провинцията Идлиб. С помощта на КАБ-1500 е унищожен подземен бункер, който е бил един от най-важните комуникационни пунктове на терористите.

Във видеото, на фона на арабско радио, се вижда полет на бомбардировача, а след това – стелещ се дим под епицентъра на експлозията. Следващите кадри са на засипан с отломки бункер с впечатляващи размери и дълбочина.

По-рано в руските медии беше съобщено, че в Сирия руските ВКС са използвали срещу терористи свръхмощните авиобомби КАБ-1500Л с прецизно насочване. В интернет се появиха снимки на бомбардировача Су-34 с две такива бомби, разположени под крилата на самолета.

КАБ-1500 могат да бъдат използвани за унищожаването на различни обекти, включително и подземни бункери и командни пунктове. Бомбата тежи 1500 кг и е дълга 4,4 м, като може да пробие триметров бетон или 20 метра почва. Максималната височина за пускане е 8 км, а отклонението им е до 4 м.

Източник: „Руски дневник“