Руска либералка: убийството на Немцов е удар срещу Путин

Руска либералка: убийството на Немцов е удар срещу Путин

Публикувано от:

Убийството на Борис Немцов е удар главно срещу президента Владимир Путин, извършен както от външни, така и от вътрешни врагове на държавния глава, които не искат мир с Украйна.

Такова мнение изрази в интервю по телевизия “Россия 1” известната в миналото представителка на либералните сили в Русия Ирина Хакамада. Двамата с Борис Немцов са били навремето в екипа на президента Борис Елцин. В момента 60-годишата Ирина Хакамада е член на коалицията “Другата Русия”. Тя е майка рускиня и баща японец.

“Да, това е удар срещу цяла Русия. А конкретно главния удар мисля, че е срещу Путин”, каза Хакамада, която заедно с Немцов бе една от лидерките на “Съюза на десните сили” през първата половина на миналото десетилетие. Хакамада поясни, че смята така, защото престъплението е извършено “демонстративно, фактически пред Кремъл, пред Събора (Храма “Василий Блажений”)”.

“Този удар може да бъде както от страна на външни врагове, но също и от страна на вътрешните врагове на Путин вътре във властта или вътре в някоя група радикали от второ, трето равнище, които не искат да се установи мир с Украйна”, подчерта Хакамада. /ТАСС