Руска компания направи юбилейна монета с лика на Тръмп

 В Русия пуснаха колекционерска монета по случай инаугурацията на Доналд Тръмп.

Монетата е ръчна изработка е от руската компания за ювелирни произведения „Арт-Грани“.

Става дума за истинска юбилейна момента с лика на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, на която пише „На Тръмп се уповаваме“ (In Trump We trust), по подобие на надписа върху доларите In God We Trust…

Юбилейното произведение с изображението на Доналд Тръмп е изработено от руската компания, тежи 1 кг. и има диаметър 12 см. Сребърната му проба е 925. Все още не се знае колко струва самата монета. Върху нея е изобразен ликът на Тръмп от едната страна на фона на американското знаме а от другата – Статуята на Свободата.

От този модел предстоят да бъдат изработени 45 броя: 25 сребърни, 5 златни и 15 от злато и сребро. Изработката е ръчна, разказва търговския представител на компанията Кристина Глинина за CNN. По думите й монетата е предназначена за клиенти в целия свят.

Ограничента серия е посветена на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, съобщава се в прессъобщение на компанията. Първият създаден отбразец от колекцията е под номер 01. Всеки екземпляр ще има свой собствен уникален номер.

От „Арт-Грани“ възнамеряват да изпратят новата монета лично на президента Тръмп като поздравления за встъпването му в длъжност.