Руска журналистка извади от равновесие Джон Кърби с елементарен въпрос

Журналистка от руския телевизионен канал Russia Today зададе въпрос на говорителя на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби, на който той не можа да отговори, пише Блокнот. Кърби се оказал в неловка ситуация по време на брифинг, когато репортерката Гаяне Чичакян, работеща за RT, му зададе иначе невинния въпрос: откъде има информация за това, че Русия е нанесла 5 удара по болници в Алепо.

Кърби се изнерви и не можа да даде конкретен отговор и, както му се е случвало и друг път, в нервността си, проявил грубост – посъветвал Чичакян да зададе въпроса на министерството на отбраната на Руската федерация.

Малко по-рано негов подчинен каза по случая, че информацията била получена от „заслужаващ доверие източник“, но нищо по-конкретно. Когато журналистката попита какъв е въпросният източник, Кърби се изнерви и започнал за я обижда.

„Вие работите в RT? А защо аз не задавам на правителството ви такива въпроси? Питайте тях за техните военни действия. Питайте ги да ви дадат списък на болниците, които те бомбардират,“ започва да реди избеснелият Кърби.

Случката изглеждала толкова нелепа и злепоставяща, че се наложи друг представител на Държавния департамент на САЩ – Елизабет Трюдо, да се извини на журналистическото съсловие за неадекватните приказки на колегата си.

 

error: Съдържанието ни е авторско!