„Руската връзка“ е абсурд, скочи Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли идеята за каквато и да е „руска връзка“ в публикация в „Туитър“, която дойде на фона на информация на в. „Ню Йорк таймс“, в която се твърди, че членове на предизборния му щаб са имали контакти с руски разузнавачи и шпиони.

„Този абсурд за руска връзка е просто опит да се покрият многото грешки, направени в губещата кампания на Хилари Клинтън“, написа Тръмп в профила си в „Туитър“, имайки предвид бившия си съперник от Демократическата партия в президентската надпревара през 2016 г.

This Russian connection non-sense is merely an attempt to cover-up the many mistakes made in Hillary Clinton’s losing campaign.

В друго съобщение в „Туитър“ Тръмп попита дали предшественикът му Обама е бил твърде мек спрямо Русия, след като тя анексира Крим по време на неговата администрация.

„Крим беше завладян от Русия по време на администрацията на Обама. Беше ли Обама твърде мек към Русия“, попита американският президент, намеквайки, че критиките спрямо него за позитивното му отношение към Путин не са справедливи.

„Истинският скандал тук е, че класифицирана информация е незаконно раздавана от „разузнаването“ като бонбони. Много неамерикански!“, написа още той.

Източник: news.bg