Руската армия е получила 5 хил. единици нова военна техника през 2015

Заместник-министърът на отбраната на Русия армейски генерал Дмитрий Булгаков заяви, че през 2015 година въоръжените сили на страната са получили около 5 хил. единици нова бронетанкова и автомобилна техника, съобщи Газета.ru, цитирана от „Руски дневник“.

„Въведени са в експлоатация във войската около 5 хил. единици нова бронетанкова и автомобилна техника и над хиляда съвременни образци ракетно-артилерийски оръжия“, каза Булгаков.

Той добави също, че общо са било ремонтирани и предадени на войската над 1,5 хил. единици оръжия и военна техника, извършени са над 38 хил. текущи ремонта и са обслужени над 40 хил. единици техника.

Освен това Булгаков съобщи, че през изминалата година са били превъоръжени над 20 съединения и бойни части. По неговите думи, в резултат на извършената работа и „рационално съчетаване на възможностите на промишлеността“, нивото на готови за употреба оръжия и военна техника се е повишило до 95%.

Преди това бе съобщено, че над 200 самолета и вертолета ще влязат в състава на руските Въздушно-космически сили през 2016 година.