Руската авиация е унищожила 23 важни цели на ИД в района на сирийския град Дейр ез-Зор

Руската авиация, в това число и далечните бомбардировачи Ту-22М3, през изминалата седмица е унищожила 23 важни цели на терористите в района на сирийския град Дейр ез-Зор. Това заяви пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„Самолетите от далечната авиация оказаха подкрепа на подразделенията на сирийските правителствени войски, отбраняващи град Дейр ез-Зор. В резултат от въздушните удари, нанесени от бомбардировачи Ту-22М3 от територията на Руската федерация заедно със самолетите от оперативно-тактическата авиация, действащи от авиобазата „Хмеймим“, са поразени 23 важни цели на терористите в този район“, каза той.

През изминалата седмица руската авиация е нанесла удари по над 1,35 хил. обекта на терористите в Сирия, съобщи още Конашенков. „През изминалата седмица руските самолети в Сирийската арабска република изпълниха 468 бойни полета. В това число 24 излитания от руска територия извършиха далечните бомбардировачи Ту-22М3“, каза той.

По думите на генерала са били атакувани 1354 обекта на терористите в сирийските провинции Алепо, Латакия, Хама, Хомс, Дамаск, Ракка, Дераа и Дейр ез-Зор.

Русия усилва всички видове разузнаване в Близкия изток, за да ускори унищожаването на терористите. „За повишаване на оперативността при откриване на обекти на терористичните организации и точността на определяне на координатите им ние усилихме провеждането на всякакви видове разузнаване на територията на Близкоизточния регион. Това позволява откриването на нови цели на терористите и осъществяването на поразяването им на практика в реален мащаб от време“, каза Конашенков.

Той припомни, че всички удари на руската авиация се нанасят само върху предварително проучени и потвърдени цели. „Координатите на обектите на терористите в зоната на бойните действия постъпват от информационния център, разположен в Багдад, командването на сирийските правителствени войски и отрядите на патриотично настроената опозиция“, поясни генералът.

Над 200 тона продоволствия и медикаменти са доставени през януари в обсадения от терористите от ИД сирийски град Дейр ез-Зор.

„В рамките на хуманитарната операция, провеждана от руските Въоръжени сили в Сирийската арабска република, в обсадения от терористите от ИДИЛ град Дейр ез-Зор през януари са доставени над 200 тона хранителни продукти и медикаменти“, каза той.

По думите на Конашенков доставката се осъществявала с помощта на военно-транспортната авиация на ВВС на Сирия с използването на руски парашутни платформи П-7.