Руската авиация е звършила 60 удара срещу 51 обекта на терористите

Руската авиация е изпълнила 39 полета в Сирия през последните дни, като е извършила 60 удара срещу 51 обекта на терористите, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков, цитиран от в. „Взгляд“.

Поразени са цели в провинциите Хама, Латакия, Дамаск и Алепо. Руските бомбардировачи са излетели от авиобазата „Хмеймим“ и успешно са се завърнали в нея след изпълнението на бойните задачи.

При руската операция са унищожени 4 командни центрове на терористите, 6 склада, два бункера, 32 полеви лагера и минометна батарея. Разрушено е и подземно съоръжение на „Ислямска държава“ (ИД) в провинция Хомс, което е имало стратегическо значение за групировката. Един от унищожените бункери е бил оборудван с огромен арсенал от боеприпаси и самоделни взривни устройства, предназначени за извършване на атентати, съобщи Конашенков.

От 30 септември, когато Москва започна военната операция в Сирия, досега руската авиация е изпълнила 670 полета, като 400 от тях са през последната седмица.

Източник: Руски Дневник.