Русия ще предприеме балансиращи мерки в случай на негативни прояви от споразумението на Украйна с ЕС

Русия ще следи за възможни последици за икономиката й от реализирането на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС и при необходимост ще приеме мерки от балансиращ характер. Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„В икономическата част, доколкото това може да се отнася до руско-украинските отношения и икономическите отношения на Русия, разбира се, ние много внимателно ще следим за възможни негативни последици (от реализирането на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС). Ако се проявят такива, то, разбира се, ще бъдат предприети мерки от балансиращ характер“, подчерта представителят на Кремъл.

В отговор на въпрос, дали Кремъл вижда нещо положително във връзка с това споразумение, Песков заяви, че „Русия е заинтересована от това нейните съседи да бъдат предсказуеми, икономически самостоятелни, стабилни и проспериращи“. „Ако споразумението ще помогне на Украйна дори по някои параметри да постигне целите си, то без съмнение, ние само ще се радваме за това“, каза прессекретарят на руския президент.