Русия ще предложи на ОССЕ да приеме резолюция „За борбата с тероризма”

Русия ще предложи на парламентарната асамблея на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ), чиято поредна сесия ще се проведе от 28 юни до 2 юли в Баку да приеме резолюция „За борбата с тероризма”, пише „Известия“.
В резолюцията Русия напомня на ОССЕ за водещата роля на организацията в борбата с терористичните заплахи. Според Москва ръста на тероризма и радикализирането на общественото съзнание в световен план не престава, а причина за това са дейностите на ултранационалистическите и неонацистки движения, връщането на терористи от местата на водене на бойни действия по местожителства и тенденцията за използване на информационни технологии за терористични цели.
Във връзка с това Русия предлага ОССЕ да призове страните-членки да приведат законодателствата си в съответствие с международните задължения, резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и антитерористичните конвенции, както и да разгледа възможността за приемане на допълнителни мерки по противодействие на терористичните заплахи..