Русия: Убиецът на малайзийският боинг е Дмитро Якацуц

В Русия назоваха името на убиеца на малайзийският боинг в небето над Донецк миналата година. Това е украинският военен летец Дмитро Якацуц, който свалил гражданския самолет с бойния щурмовик Су-25.

Според руското издание “КП” виновна за катастрофата е и авиодиспечерката Анна Петренко, която е водила боинга. Тя и пилотът още на следващия ден излезли в отпуск и до ден днешен дирите им се губят в Дубай.

Неотдавна в Русия бе показан филм за свалянето на бойнга наречен “Как загина боинга!”.В него се показва, че гражданският самолет е бил ударен от щурмовик на Украйна.В началото пилотът на бойния самолет е застрелял пилотите на боинга с картечници и лайнерът известно време е летял на автопилот, после му е нанесен и ракетен удар. От Су-25 наблюдавали падането, кръжейки около боинга.

Подполковник Якацуц служил в елитната 299 авиоескадрила, в която има четири самолета Су-25. Тази ескадрила била посетена от премиера Яценюк, а днепропетровският губернатор Коломойски я имал почти за лична.

Големият извод от версията е, че всичко е било заговор за убийството на президента Владимир Путин, организиран от украинския олигарх Коломойски.

Източник: Фрогнюз