Русия търси нов Посланик на руската кухня!

Русия търси своя нов международен посланик на руската кухня, съобщава на сайта си Руският културно-информационен център в София.

Всеки, който умее да готви, изпълнен е с кулинарен ентусиазъм, не се страхува да импровизира и е готов да стане звезда и да се ангажира с важната мисия да разкаже на света какъв е вкусът на Русия, може да се запише за участие до 31 юли на сайта www.ruscuisineambassador.ru.

Кандидат  е този, който:
•         Умее да готви (сигурни сме, че това се отнася за вас)
•         Пълен е с кулинарен ентусиазъм (Ако сте слабо запознати с руската кухня – не се тревожете. Ние подробно ще ви разкажем за нея).
•         Не се страхува да твори (Никакви ограничения. Има само едно условие: ястието трябва да бъде от руската кухня)
•         Готов е да стане звезда и да се ангажира с важна мисия – да покаже таланта си и да разкаже на света каква е Русия на вкус.
Какво ще получи Посланикът на Руската Кухня?
•         Пътуване до Москва за тържествената церемония по закриване на конкурса.
•         Персонален тренд-тур по столичните ресторанти. Финалистът лично ще се запознае с ресторантьорите и майстор-готвачите, ще участва в майсторски класове и ще дегустира авторски ястия.
•         И други награди (за тях – малко по-късно).
Как да вземете участие?
От 14 юни до 31 юли оставете заявка на сайта www.ruscuisineambassador.ru, публикувайте видеообръщение на родния си език, качете и видеоклипове, в които се вижда как лично готвите едно или повече ястия от руската кухня.
Най-добрият Млад Посланик/Best Young Ambassador (възрастов ценз – 25-35 години) ще бъде избран от мастър шефове чужденци, изградили кариерата си в Русия, от руски майстор-готвачи, специализиращи в родната кухня и от истински познавачи на руската кулинария. Ще бъде избрана и най-добрата рецепта в номинацията Руски Вкус/Russian Taste (ограничения по възраст няма).
Да започваме!