Русия провежда военни учения в Калининградска област

Публикувано от:

Учения на Балтийския флот, въздушно-десантните войски и военновъздушните сили на Русия започнаха в Калининградска област под ръководството на командващия войските на Западния военен окръг, заяви днес министерството на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

“Ученията се провеждат едновременно със започналите в Европа международни учения “Саблен удар 2014” и “Балтопс 2014”, каза министерството.

“Количеството на включените в ученията в Калининградска област сили и средства на министерството на отбраната на Русия е съпоставимо с количеството на личния състав, въоръжението и военната техника, задействани в пограничните учения, провеждани от страна на НАТО”, се казва в изявлението.

В руските учения участват корабни формирования, подразделения на въздушно-десантните войски и морската пехота, съединения на противовъздушната отбрана, изтребители-бомбардировачи “Су-34”, вертолети “Ми-24” и бомбардировачи “Ту-22М3”, уточни министерството.

Маневрите на НАТО “Саблен удар 2014” се провеждат в Литва, Латвия и Естония от 9 до 20 юни, а “Балтопс 2014” – в Балтийско море от 6 до 21 юни.