Русия празнува юбилея на Киркоров

Ана Нетребко, Андрей Кончаловски, Никита Михалков сипят похвали за Филип, който става на 50 в неделя

Всенародни тържества из целокупна Русия ще отбележат 50-годишния юбилей на Филип Киркоров в неделя. По случай празника на Краля на руския поп телевизионните канали се подготвят така, че да няма съмнение в това кой прави техните рейтинги. Два нови документални филма ще бъдат показани в чест на годишнината на родения във Варна юбиляр.
Във „Филип Киркоров: Кралят и клоунът“, който ще бъде излъчена по Първи канал на 30 април в 15:40 часа, участват цялото семейство на певеца, както и двете му малки деца – Мартин и Алла-Виктория, които рядко са показвани пред публика. Мнения за Филип пък споделят бившата му съпруга и досегашен верен приятел Алла Пугачова, както и политикът Дмитрий Песков, певиците Ани Лорак и Кристина Орбакайте, също самият легендарен режисьор Андрей Кончаловски. Авторът на „Танго и Кеш“ казва за Филип: „В него детското все още е опазено, абсолютно неповторимо. Но това не е маска, защото не може да се изиграе. Той има бесен късмет – може да лети с тази наивност Бог знае къде. Щастлив човек, който безспорно има ангел пазител.“
Създателите на филма са прекарали почти една година с Киркоров, проследили са турнето с последното му мегашоу „Аз“ и са били свидетели на триумфа му и народната любов, която се изсипва върху него.
Във „Филип Киркоров: Новите страсти на Краля“ пък похвали за певеца сипят Анна Нетребко и Никита Михалков. Лентата ще се излъчи по „ТВ Центр“ на 29 април в 9:25 часа.
Преди ден Филип беше гост в хитовото шоу „Сегодня вечером“ с Андрей Малахов. За юбилея в Москва беше открита и фотоизложба с над сто негови снимки.