Русия почита паметта на убития посланик Андрей Карлов (СНИМКИ/ВИДЕО)

Русия днес отдава почит на убития в понеделник в Турция посланик Андрей Карлов, предаде Франс прес. Ковчегът с тленните останки на Карлов е изложен от сутринта за поклонение в голямата зала на външното министерство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паметта на на дипломата бе почетена от президента Владимир Путин, който постави тъмночервени рози в ковчега и застина за няколко мига в прощален поклон пред него. Държавният глава изказа съболезнования на семейството на Карлов, посочва ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди това пред ковчега се поклониха и положиха цветя премиерът Дмитрий Медведев, външният министър Сергей Лавров, много политици, министри и парламентаристи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрей Карлов стана жертва на отвратителен и позорен терористичен акт, докато изпълняваше служебния си дълг“, заяви Лавров пред вдовицата и сина на убития посланик.

Вчера руският президент награди посмъртно Андрей Карлов със звание „Герой на Русия“ за „проявената непоколебимост и смелост“ като посланик и за големия му принос за осъществяването на външната политика на Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-късно в московския катедрален храм „Христос Спасител“ ще се състои опело, което ще бъде отслужено от руския патриарх Кирил.

Източник: БТА, Дарикнюз