Русия получи от Франция над 1 млрд. евро за Мистралите

Русия получи от Франция над 1 млрд. евро за Мистралите

Публикувано от:

Всички финансови въпроси по вертолетоносачите „Мистрал”, които Франция отказа да предостави на Русия, към момента са напълно уредени. Това съобщи „Интерфакс”, позовавайки се на военно-дипломатически източник.
“Парите са преведени на руската страна в пълен обед. Става въпрос за повече от 1 милиард евро”, съобщи източникът на агенцията.
Той отбеляза, че в сумата са включени не само авансово преведените пари за построяването на плавателните съдове, но и разходите, свързани с подготовката на екипажите на тези кораби и инсталирането на руското оборудване.
Междувременно ТАСС съобщи, позовавайки се на анонимен източник в системата на военно-техническото сътрудничество, че първата група от руски експерти вече е заминала за Франция, за да обсъди условията по демонтирането на руското оборудване от вертолетоносачите, както и подписването на споразумението.
“Първата група от специалисти от Русия наскоро заминава за Франция, за да подпише споразумение, уреждащо сроковете и други технически характеристики по демонтирането на оборудването”, каза той.
По думите му втора група ще замине за Франция в началото на октомври.