Русия подготвя удар в Сирия: На бомбардировачите Ту-160 и Ту-95 поставят крилати ракети

На руската авиобаза в Енгелс на река Волга военните подготвят стратегически ракетоносци Ту-160 и Ту-95 за бойни полети и ракетни удари. Съобщението е на ТАСС.

Екипажите на самолетите вече се намират в режим на непрекъснато бойно дежурство.

Все още не е точно известно по какви обекти и къде точно ще бъдат използвани тежките бойни самолети, но няма съмнение, че става дума за Сирия.

Както вече съобщи „Русская весна”, морската авиация от крайцера „Адмирал Кузнецов”, ракетният крайцер „Москва” и ракетната фрегата „Адмирал Григорович” се подготвят за масирани удари по екстремистите.

Експерти предполагат, че Русия ще извърши мощна ракетно-бомбена подготовка преди широкомащабно настъпление в Алепо, където терористите продължават да удържат няколко района на града и околностите.

Жителите на северния сирийски град Алепо имат 24 часа за бягство. За това предупреди сирийският президент Башар Асад, цитиран от „Индипендънт“. След това започва нова бомбардировка.

Листовка с това предупреждение бе разпространена до жителите на източната част на Алепо.

Миналата седмица течеше обявеното от Русия спиране на огъня.

Сирийската армия си върна по-рано квартала Dahiyet al-Assad в западната част на Алепо. С това армията си върна всички сектори, които бяха превзети от бунтовниците през последните две седмици при контраофанзива срещу контролирани от правителството райони.

Това обявиха активисти и представител на опозицията, цитирани от Ройтерс.

Държавната телевизия информира, че армията е прочистила района от мини, след като си е върнала контрола напълно.

Източник: Блиц