Русия опроверга информацията на ИД за загинали руски военни в Сирия

Руското министерство на отбраната опроверга информацията, че в Сирия са загинали руските военни, чиито снимки бяха разпространени по-рано от терористичната организация „Ислямска държава“ (ИД), предаде РИА Новости.

Контролираната от ИД информационна агенция „Амак“, редица украински сайтове и базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права публикуваха информация и снимки на руски военни, уж загинали в сирийската провинция Ракка.

„Всички военнослужещи, чиито снимки бяха публикувани от терористичната групировка ИДИЛ, техните украински „приятели“, както и от Сирийската обсерватория за човешки права в Лондон, са живи, здрави и в момента се намират в подразделенията си“, заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Той отбеляза, че снимките са били получени от телефон, откраднат в Русия.

„Единственият въпрос, който възниква у нас, е по какъв начин тези снимки на практика се появиха едновременно на сайта на ИДИЛ и на разположение на екипите от украински пропагандисти-заклети врагове на Русия“, каза още представителят на руското министерство на отбраната.