Русия обясни защо САЩ нагнетяват емоциите около „руските хакери“

„Раздуването на историите с „руските хакери“ се използва в САЩ в рамките на предизборната гонка“, заяви зам.-външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от РИА „Новости“ в събота (8 октомври).

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ и директорът на националното разузнаване направиха съвместно изявление, в което обвиниха Русия в съпричастност към хакерските атаки на политически организации ва САЩ.

„Нагнетяването на емоциите по повод „руските хакери“ се използва в САЩ за предизборни цели, при това действащата администрация участва в тази борба с помощта на мръсни трикове. Нашите неприятели продължават опитите си да обвинят Русия в намеса във вътрешните работи на САЩ“, съобщи Рябков.

Обаче, според него, „напълно си затварят очите за масираните вмешателства, с използване на целия арсенал на средствата за масова информация, на европейски политици от различен калибър в американската предизборна кампания“.

„Някои западноевропейски политици  се опитват със собствени сили да повлияят на разпределянето на силите в американското общество. Препоръчваме на американските силоваци и правоохранители да обръщат повече внимание на тези нечувани факти, а да не дават вид, че към проблема с намесата във вътрешните работи на САЩ те нямат отношение“, подчерта руският зам.-министър на външните работи.

Руски дневник