Русия: Обвиненията на САЩ за хакерски атаки са любителски и емоционални

Русия: Обвиненията на САЩ за хакерски атаки са любителски и емоционални

Публикувано от:

Русия все още не е наясно с истинността на доводите в доклада за хакерските атаки по време на американските избори, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на пресконференция, съобщи БГНЕС

 „Абсолютно неподкрепените с нищо неоснователни обвинения в публикуваните части на доклада звучат на любителско емоционално ниво”, посочи още пред журналисти Песков. По думите му в Москва има сериозна умора от тези обвинения. „Това вече напомня на реален пълномащабен лов на вещици”, допълни още той.

Песков посочи също, че публикуваната част на доклада очевидно е била „силно адаптирана”. „Тази публикация не добави какъвто и да е било материал за коментиране”, каза той и допълни, че Русия вече е отхвърляла обвиненията на Вашингтон за намеса на руски официални лица в хакерските атаки срещу САЩ.

От Кремъл заявиха също, че все още не знаят каква позиция има Доналд Тръмп по отношение на обвиненията срещу Русия.

„Избраният президент сам не изказва каквито и да е било еднозначни коментари на този етап, така че ние не можем да съдим за неговата позиция”, добави Песков.

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова също отхвърли обвиненията на САЩ.

“Струва ми се, че ако руските хакери са хакнали въобще нещо в САЩ, това е мозъкът на Обама, както и самия доклад за руските хакери”, посочи Захарова във Фейсбук.