Русия няма да помага на Украйна, докато не се сформира окончателно новото правителство

Руския президент Владимир Путин  и премиерът Дмитрий Медведев се договориха, засега да не помагат на Украйна, докато окончателно не се сформира новото правителство. Русия засега няма да продължава да изпълнява финансови и енергетични задължения пред тази държава, съобщи агенция Прайм.

– Предвид необходимостта от изпълнение на всички споразумения, ние трябва да действаме разумно, а това е възможна едва тогава, когато ситуация в Украйна се нормализира и изясни. Най малкото, трябва да сме на ясно, кое ще е правителството и към какви правила ще се придържа то, поясни Медведев на съвещанието на правителството вчера.

-Това е разумно решение, ще изчакаме сформирането на правителството в Украйна, но ви моля да държите непрекъсната връзка с всички украински колеги през това време, добави Путин.

От своя страна, първи зам.- министър Игор Шувалов заяви, че веднага щом се сформира правителството в Украйна, той ще започне преговори с тях.

Напомняме, че на 17 декември беше прието решение, Русия да отпусне кредит на Украйна в размер на 15 милиарда долара, като Киев вече получи 3 милиарда долара от продажби на украински еврооблигации. .