Русия може да предложи план за корекция на Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС

Русия разчита да излезе на 12 септември в Брюксел с конкретни предложения за възможна корекция в базовото споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС и неговите допълнения, съобщи ИТАР-ТАСС позовавайки се на съобщението на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

„Става дума за конкретни поправки, които сме длъжни да внесем в текста на приложението и аз не изключвам, че и в текста на базовото споразумение”, заяви той, отбелязвайки, че разчита да излезе с тези предложения на планираната среща на министрите в Брюксел на 12 септември.

На свой ред, помощникът на руския президент Андрей Белоусов не изключва, че експертните консултации ще могат да доведат до коригиране на базовия текст на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС и анексите към него.

„В кратки срокове ще се постараем да преразгледаме точките на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС, които предизвикват тревога и носят в себе си големи рискове за Русия. Ще се постараем да намерим някакви развръзки по тези точки, до възможни промени в текста на споразумението или неговите приложения”, съобщи Белоусов.