Министър на отбраната на Армения  Виген Саркисян (вдясно). Снимка от официалния сайт на Министерството на отбраната на Армения

Министър на отбраната на Армения Виген Саркисян (вдясно). Снимка от официалния сайт на Министерството на отбраната на Армения

Русия и Армения обединяват армии

Публикувано от:

Москва и Ереван имат за цел по-нататъшна интеграция в областта на отбраната, свързана със създаване на обединена групова войска, съставена от въоръжени сили на двете държави, пише Независимая газета.

Това е един от основните резултати от официалното посещение в Русия на арменския президент Серж Саркисян. Неговата среща с руския му колега Владимир Путин беше проведена на фона на тревожни съобщения от зоната на нагорнокарабахския конфликт, където напоследък зачестиха случаите на нарушаване на режима за прекратяване на огъня. По отношение на този проблем Саркисян и Путин потвърдиха ангажимента си за разрешаване на конфликта „изключително с мирни средства“.

Опасността от възобновяване на активните военни действия в Нагорни Карабах е много вероятна. В четвъртък от Министерство на отбраната на Азербайджан разпространиха информация за повече от сто случая на нарушаване на примирието в конфликтната зона с Армения.