Русия иска Украйна да спре потушаването на протестите

Русия иска от властите в Киев да прекрати всички инициативи и опити за потушаване на протестите в Югоизточната част на страната, цитира изявлението на руския външен министър Сергей Лавров, РИА Новости.

„Ние сме категорично против, силно осъждаме и изискваме да бъдат прекратени всички инициативи на така нареченото присъствие на силите за сигурност и военни подразделения, което нарушава всички онези норми на украинското законодателство, и международното право за потискане на протести“, съобщи Лавров.

Напомняме, че съгласно приетия от Върховната Рада закон ВР №740-VII от 20.02.14 г. – на властите се забранява използването на спецслужби, органи за безопасност и войска за потушаване на митингите. Фактически, със забраната на предишната антитерористична операция (на В. Янукович), Върховната рада забрани всяка силова намеса по отношение на протестиращи. Но в момента какво се случва? Законът се нарушава и отново виждаме двоен стандарт, който киевската хунта отлично е наследила от своите американски приятели…

error: Съдържанието ни е авторско!