Русия иска да види в лицето на Украйна надежден и стабилен партньор

Русия има интерес Украйна да бъде надежден и стабилен партньор и е готова да развива всякакви двустранни контакти. Това заяви в Бишкек руският президентВладимир Путин, който е в киргизстанската столица за участие в срещата на върха на Общността на независимите държави /ОНД/.

 

„Вече съм казвал, че сме готови да продължим всякакви контакти, стига те да водят към позитивен резултат, решаване на кризата, възникнала в Украйна. Ние искаме Украйна да се развива като независима, самостоятелна държава, силна икономически и във всички други отношения. Ние искаме да имаме надежден и стабилен партньор“, заяви Путин.

„Това изцяло отговаря на нашите национални държавни интереси“, добави той.

 

Руският президент увери, че Москва ще прави всичко, което зависи от нея, за да стане това, но са необходими стъпки и от украинска страна. Украинското ръководство и по-специално президентът Петро Порошенко сами трябва да направят съответните стъпки, отбеляза Путин.

 

„Ние не можем да подпишем вместо президента на Украйна закон за амнистията, не можем да приемем закон за изборите, изобщо почти нищо не можем. Това може да направи народът наУкрайна и неговите представители. Това, което ние можем да направим, е да създадем условия за преговори, да участваме в тях като посредници и гаранти“, каза президентът.

Той добави, че Русия е готова и иска да направи това при съответното желание на украинските партньори.

Източник: Дарикнюз