Русия изпрати 32-ри конвой с хуманитарна помощ за Донбас

Министерството на извънредните ситуации на Русия (МИС) изпрати в Донбас поредната, 32-ра колона с хуманитарна помощ, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

„В 4.00 ч. московско време над 100 автомобила напуснаха Донски спасителен център на МИС и в момента пътуват към държавната граница“, каза събеседникът на агенцията.

Камионите ще доставят над хиляда тона хуманитарна помощ: хранителни продукти, в това число консерви, зърнени храни, макаронени изделия, захар. Ще бъдат доставени също и лекарства за болниците в Донбас, както и канцеларски стоки и книги.

Преди границата колоната ще се раздели на две равни части, като едната ще се отправи към Донецка област, а другата – към Луганска, преминавайки всички необходими процедури на двата гранични пропускателни пункта в установения ред.

Тази колона е 32-рата поред от август миналата година. Общо оттогава до днес МИС на Русия е доставило в Донбас над 39 хил. тона хуманитарна помощ. Очаква се следващите колони да бъдат изпратени съответно на 23 и 30 юли.