Русия започна да доставя газ на украинския град Геническ

Кметът на украинския град Геническ се е обърнал към президента на Русия Владимир Путин с молба за доставки на газ в населеното място във връзка с настъпилите силни студове. Президентът удовлетвори тази молба, предаде RT, цитиран от „Руски дневник“.

Жителите на украинския град Геническ, разположен в Херсонска област, са се обърнали с молба към Москва за доставки на газ, тъй като населеното място бе сковано от силни студове. За това заяви по-рано в понеделник говорителят на президента Дмитрий Песков.

„От името на жителите на Геническ кметът на града на фона на ниските температури в последните дни се е обърнал към руската страна с молба да бъдат осигурени доставки на газ, за да не замръзнат жителите на града“, цитира РИА Новости думите на Песков.

Говорителят съобщи също така, че президентът на РФ Владимир Путин се е разпоредил този въпрос да бъде решен оперативно.

„Владимир Путин разгледа това обръщение и, изхождайки от хуманитарни съображения, нареди да се проучи въпроса за възможността да бъдат осигурени подобни доставки, за да се помогне на жителите на Геническ да преживеят силните студове“, заяви Песков.

Малко след това заместник председателят на правителството на Русия Дмитрий Козак заяви, че Москва е започнала доставки в Геническ. Той допълни, че в момента газ постъпва в този град от територията на Крим.

error: Съдържанието ни е авторско!