Русия е готова да предостави записи от срещата между Сергей Лавров и Доналд Тръмп

Русия е готова да предостави на Конгреса на САЩ стенограмата от разговора между американския президент Доналд Тръмп и руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Това обяви днес руският президент Владимир Путин, който отрече Тръмп да е издал тайни на Лавров, предаде ТАСС, цитирана от vevesti.bg

Путин изрази мнение, че в САЩ се развива политическа шизофрения. Така той коментира съобщенията в американски медии, че Тръмп бил издал тайни на Лавров при срещата им в Белия дом миналата седмица.

Путин говори на пресконференция в Сочи след разговорите си с гостуващия в руския черноморски курорт италиански премиер Паоло Джентилони. Продължавайки в същия ироничен стил, руският президент каза, че днес е беседвал с външния министър по тази тема.

„Ще трябва да му наложа порицание, защото той не ни каза какви са тези тайни – нито на мен, нито на представители на руските спецслужби“, се пошегува Путин.

Руският президент посочи, че страната му е готова да предостави в Сената и в Камарата на представителите на САЩ стенограма от разговора между Лавров и Тръмп, ако американската администрация няма нищо против.