„Русия възкръсна от пепелта“ – Съветник на трима американски президенти се възхитил от Русия

Патрик Бюканън, съветник на трима американски президенти разказал в статиятат си  за едно американско политическо издание, че е възхитен от това как Русия провежда своята политика и че е време САЩ да разберат, че монополът върху демокрацията отдавна е премахнат. Политикът разказал, че е възхитен от това как Русия е успяла да възкръсне от пепелта и да изисква уважение от другите държави.

Нещо повече, Русия не само е успяла да излезе от бедността, която американската демокрация донесе през 90-те години, но и да покаже, че страната вече няма да търпи чужденци на своята територия, онези чужденци, които не искат да се съобразяват с нейния суверенитет.

Американската демокрация затова е американска, защото работи само в САЩ. И е лесно да се убедим в това, трябва само да си спомним за държави, в които САЩ са донесли своята демокрация и те са започнали да процъфтяват. Само че няма такива държави, навсякъде, където е присъствала американската демокрация се водят войни и има разруха, и само Русия е успяла да се възстанови от удара – подчертал Бюканън.

Политикът също така отбелязал, че Китай, който въпреки ненавистната за САЩ комунистическа система, се превръща в свръхдържава. И само Америка е започнала да прилича на евтина държава, която няма собствено ядро. Бюканън сравнява сегашната Америка с Франция преди Втората световна война.

Какъв е смисълът на американската демокрация, какви са нейните прелести, дори и самите американци, вероятно, не знаят. Ето защо Европа бяга през глава от САЩ. Америка не може да обясни предимствата на своята идеология и изглежда, че вече не е в състояние да го направи.

Източник:

https://vseruss.ru/novosti/mir-2/Rossiya-vosstala-iz-pepla-Sovetnik-treh-prezidentov-SShA-voshitilsya-Rossiej-54017

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=gD7E9L4pnRE