Русия: Белият дом гради тези от публикации в социалните мрежи. Това е нелепо

„Съединените щати продължават да тласкат Киев към насилствени репресии срещу недоволството на рускоговорящото население. Има едно заключение – администрацията на Обама носи отговорност и за вътрешния конфликт в Украйна и за неговите тежки последици“, заяви руското външно министерство, предаде Reuters. Според Москва САЩ все повече разчитат на неприкрити лъжи във външната си политика.

По този начин Москва отговори на обвиненията на Белия дом, че руският президент Владимир Путин носи отговорност за свалянето на малайзийския самолет над контролирана от проруските опълченци зона в Източна Украйна.

САЩ все повече разчитат на неприкрити лъжи във външната си политика. Това заяви днес руското външно министерство в коментар за изявлението на Джош Ърнест – говорител на Белия дом, че Русия е отговорна за катастрофата на Боинга-777 в Украйна, предаде и ИТАР-ТАСС.

В подкрепа на това твърдение „не се посочват, да не говорим за доказателства, но поне само факти, които да бъдат разгледани и коментирани“, изтъква руското дипломатическо ведомство.

„Белият дом споменава единствено за някакви разузнавателни данни, които нямало начин да представи, и което пък е съвсем нелепо – за данни от социалните мрежи. С други думи, вашингтонският режим…се основава на антируски измислици, събрани в интернет. Ясно е кой замърсява мрежата с подобни боклуци – същият този Вашингтон, а сигурно и Киев“, посочва министерството.

Външното министерство приканва САЩ, „преди да назовават виновници, да отговорят на десетте въпроса на руското министерство на отбраната и на 22-та въпроса, зададени по линия на „Росавиация“ – федералната служба по гражданските въздушни превози.