„Роснефт” и General Electric ще вложат в съвместни предприятия $400 млн.

Компаниите „Роснефт” и General Electric са се договорили за създаване на съвместни предприятия, в които ще инвестират около 400 млн. долара до 2020 г., предава сайтът rbc.ru. Целта на споразумението, подписано от президента на „Роснефт” Игор Сечин и главния изпълнителен директор на General Electric Джефри Имелт, е разширяване на научно-техническото сътрудничество между двете компании.

Първоначалната обща вноска на „Роснефт” и General Electric ще бъде 20 млн. долара. След определяне на конкретните задачи на съвместните предприятия ще бъде предоставено допълнително финансиране в размер на 50 млн. долара.

На първия етап се предвижда създаване на център за развитие на проекти на „Роснефт” с използване на продукция и технологии на General Electric Oil&Gas (дъщерна компания на GE). Приоритетни насоки в дейността ще бъдат разработването на решения в областта на търговията с газ, включително втечнен природен газ и компримиран газ, производството на електроенергия, повишаване на ефективността на производството, включително модернизация на технологията на добива и др.

Дейността на втория – изследователски, център ще бъде съсредоточена върху разработката на съвместни и модернизацията на съществуващи технологии на компаниите-партньори.

error: Съдържанието ни е авторско!