Рогозин: Чакайте отговора, гадове!

Пътнически самолет на авиокомпанията S7 със 165 пътници, сред които 11 деца на борда, по линията от Москва до Молдова, бе принуден да обърне на границата на Румъния и да се върне в Русия. Оказа се, че в самолета е пътувал заместник министър-председателят и специален представител на руския президента на РФ за Приднестровието Дмитрий Рогозин с водена от него делегация.

Рогозин обеща да не остави без отговор действията на румънските власти чрез пост в социалната мрежа Туитър.

По-рано заместник министър-председателя съобщи, Букурещ не е позволил на пътническия му самолет да премине през въздушното пространство за заход над Кишинев, за където пътуваше по лична покана на молдовския президент Игор Додон.

Според Рогозин, пилотите са се опитвали да се споразумеят за кацане в Будапеща, но и Унгария е отказала. В крайна сметка самолетът се приземил в Минск.

От S7 съобщиха, че румънските власти не са позволили самолетът да премине в тяхното въздушно пространство под претекст, че на борда има „лице, с наложени санкции“. Румънското външно министерство заяви, че полетът на Рогозин не е бил договорен с Букурещ.

Руската делегация, водена от заместник министър-председателя, пътуваше за Приднестровието, където беше поканена за участие по случай 25-ата годишнина на миротворческата операция в Днестър. В допълнение бяха планирани срещи на Рогозин с молдовския президент и лидера на Приднестровската молдовска република.

Източник: РИА Новости/ ИА Кросс