Рогозин отговори на Обама

Рогозин отговори на Обама

Публикувано от:

Москва отвръща на парливото заяждане на президента на САЩ, че руската икономика е “разкъсана на парцали”.

Различни представители на властта в Москва днес оцениха критично и отхвърлиха твърдението, че руската икономика била “разкъсана на парцали”, както заяви в годишното си послание президентът на САЩ Барак Обама.

На съвещание с правителството в Кремъл за обсъждане на антикризисната програма в размер на 1,3 трилиона рубли президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще преодолее трудностите, както е успяла да стори това през 2008 г., като акцентира преди всичко на пазарните методи.

Вицепремиерът Дмитрий Рогозин коментира, че говорейки как руската икономика била срината на пух и прах и разкъсана на парцали, благодарение на САЩ, Барак Обама е приказвал като мечтател.

“Типа “порвал как Тузик тряпку”, написа Рогозин в микроблога си Twitter, намеквайки за стръвта, с която невръстно пале си играе с парцал.

Речта на американския президент Барак Обама показва, че САЩ искат да доминират в света, коментира на пресконференция в Москва министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

„Американците поеха курс на конфронтация, абсолютно некритично оценяват своите собствени стъпки и вчерашната реч на Обама показва, че в центъра на философията им стои само едно: „Ние сме номер едно”. И всички останали трябва да го разберем. Това е малко остаряло и не отговаря на съвременната реалност. Показва, че САЩ искат все пак да доминират, а не дори да бъдат първи сред равните. Те имат агресивна външнополитическа философия”, каза Лавров.