Рогозин за скандала с Яценюк в украинския парламент: Украйна изхвърля боклука от къщата

Рогозин за скандала с Яценюк в украинския парламент: Украйна изхвърля боклука от къщата

Публикувано от:

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин в присъщия си ироничен стил коментира свадата в украинския парламент, която възникна в петък между депутата Олег Барна и премиера Арсений Яценюк, съобщи „Взгляд“, цитиран от „Руски дневник“.

“Яйценюк, или как Украйна изнася боклука от къщата“, написа Рогозин в страницата си във Facebook като коментар към снимката, на която Барна се опитва да извлече Яценюк от трибуната. „Носи го като гумена кукла от секс-шоп“, допълни вице-премиерът на Русия.

В петък по време на изслушване в украинския парламент Барна, който е депутат от президентската фракция „Блока на Петро Порошенко“, нахлу на трибуната, връчи на премиера букет червени рози, след което го хвана и го измъкна от мястото му. В този момент към Барна се втурнаха депутати от фракцията на Яценюк „Народен фронт“ и започнаха да го бият, което доведе до масово меле.

В коментар на случката Яценюк заяви, че в Радата „има много дебили“.

На страницата си във Facebook говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също не спести иронията си към снимката, направена по време на свадата. „Нагледен пример за хибридната война в Украйна. Хибридите са пред вас“, написа Захарова.

Екшънът не остана незабелязан и от потребителите на интернет. В руската платформа за споделяне на видео Coub хората реагираха с доста хумор – часове след инцидента те напълниха мрежата с множество забавни клипове на фона на романтични мелодии.