Foto IPP/Andrea Oldani Sanremo

Foto IPP/Andrea Oldani Sanremo

Роби Уилямс е готов да представи Русия на “Евровизия”

Публикувано от:

Британският певец Роби Уилямс заяви в понеделник (20 март), че обожава “Евровизия” и би искал да представи Русия на конкурса, съобщи РИА “Новости”.

“Обожавам “Евровизия”. Там всичко е толкова красиво, грандиозно шоу. Бих искал да представя Русия на “Евровизия” – казвам го просто сега, а мениджърът ми ще се хване за главата. Но аз искам да представя Русия на конкурса. Давай, Русия, можем да победим”, каза Уилямс в ефира на предаването “Нека говорят” по руския Първи канал.

Британският поп идол призна, че е гледал изпълнението на Сергей Лазарев на конкурса миналата година и е бил впечатлен от него – дори е искал да “открадне” идеята за своето шоу.

“Евровизия 2017” ще се проведе в Киев. Според жребия Русия ще се представи на втория полуфинал на конкурса на 11 май, а финалът е планиран за 13 май. Руският представител е певицата Юлия Самойлова. Киев обаче заяви, че може да ѝ забрани да влезе в страната, тъй като през 2015 г. е изнесла концерт в Крим.

Късно в понеделник Украинската служба за сигурност съобщи, че Украйна вече е подготвила документ, с който на Самойлова ще бъде забранено да влезе на украинска територия за участие в “Евровизия”.