РКИЦ кани: Спектакъл „Войната няма женско лице“

Спектакъл на народен руски театър“Славянка“- град Несебър, посветен на 70 години от победата във Великата отечествена война – 9 май 2015 г., ще се състои на 20 март от 18:00 ч., в Голямата зала на Руски културно-информационен център в гр. София, ул. Шипка, 34.

Скъпи софиянци, приятели и сънародници! Каним ви на спектакъл на театър „Славянка” – „Войната няма женско лице.

„В най-страшната война на ХХ век, на жената й се наложило да стане войник. Тя не само е спасявала, превързвала ранените, а и стреляла от „снайпрека”, бомбардирала е, взривявала е мостове, участвала е в разузнавателни операции, взимала е в плен противника. Жената е убивала. Тя е убивала врага, нахлул с невиждана жестокост в нейната земя,  в нейния дом, срещу нейните деца. Това е огромна жертва, принесена на олтара на Победата. Това е вечен подвиг, чиято дълбочина ние с години мирен живот постигаме.

Театър „Славянка” ще представи своя спектакъл в София. Поднасяме огромни благодарности на РКИЦ за поканата театър „Славянка” да играе на такава престижна сцена и за оказаната подкрепа“.

Директор на театъра: Матвеева Наталья. 

За театър «Славянка» 

Театър „Славянка” е създаден през 2014 година. В трупата на театъра членуват руски граждани, живеещи в България. Театърът е любителски. Режисьор – заслужил деец на културата на Русия Николай Михайлович Захаров. Първото представление на „Войната няма женско лице“ се състоя на 9 май 2014 година.