РИА Новости: Подготвя се „майдан“ срещу Румен Радев

Финансирани от САЩ неправителствени организации подготвят протести за дестабилизиране на България преди встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев. Акцията им е насрочена за 21 януари пред сградата на президенството, в която на следващия ден трябва да влезе новият държавен глава. Това пише анализаторът от Руския институт за стратегически изследвания Игор Пшечников за РИА Новости, който се позовава на информация в български сайт.

По неофициални данни една от неправителствените организации е получила инструкции за организиране на масови безредици.  Участие в тях трябвало да вземат хора до 40 години, за които бил определен хонорар от 30 евро на ден.

Освен срещу Радев протестът трябвало да премине и под антируски лозунги, добавя още Пшечников в материала си, озаглавен „Кой подготвя „майдан” в България”. Той припомня и думите на изпълнителния директор на „Америка на България” Нанси Шилър, която тази седмица заяви „вече няма да сме тихи, ще говорим гордо и високо”.

Румен Радев е определен от руския анализатор като пълна противоположност на Росен Плевнелиев, който по време на своя мандат „строго е следвал политиката на американския президент Барак Обама”.

За новия държавен глава се изтъква позицията му против санкциите срещу Русия, както мнението му, че членството на България в ЕС и НАТО не превръща Русия в неин враг. Победата на Радев е свидетелство за сближаването на българите с Русия, смята Пшечников.

В материала е намесено и името на Джордж Сорос, финансираните от когото неправителствени организации на Балканите са определени като „гнезда на стършели”.

error: Съдържанието ни е авторско!