РИА „Новости“: Град Калофер се побратими с кримското градче Коктебел

Кримското градче Коктебел се побратими с българския град Калофер, съобщи за РИА „Новости“ ръководителят на местната администрация Олег Содел в събота (10 юни).

Споразумението за побратимяване се подписа в Калофер на 10 юни.

Своите подписи под документа поставиха кметът на Калофер Румен Стоянов и ръководителят на община Феодосия и председател на Феодосийската област Светлана Гевчук.

„Споразумението за установяване на побратимски връзки между селището в област Феодосия и град Калофер беше подписано“, каза Содел за РИА „Новости“ по телефона, след като приключи на церемонията в България.

По негови думи ръководството на Калофер е заинтересовано от установяване на сътрудничество с Коктебел, който се намира в област Феодосия.

Содел подчерта, че инициативата за създаването на побратимските връзки е постъпила от Републиканското дружество на депортираните от Крим българи „Братя Стоянови“.

„Очакваме делегацията от Калофер да ни върне посещението и се надяваме, че установяването на побратимяването може да помогне за извеждане на Крим от изолацията, в която се опитват да го поставят санкциите“, заяви Содел.

Коктебел се намира в кримската област Феодосия. Разположен е на черноморското крайбрежие, в подножието на планинския масив Карадаг. Населението му е над 3 хиляди души.