Решетников: Нападат Русия, защото искат да унищожат нейния дух и вяра

Русия е обект на яростни нападки от страна на сили, които са си присвоили ролята на арбитри на световната съдба, заяви вобръщение към IV форум на християнската младеж в Русия директорът на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) генерал-лейтенант Леонид Решетников.

Според него против страната му се води пълномащабна хибридна война – политическа, икономическа, информационна. „За нас, политолозите, е очевидно, че всичко това е подготовка за решително въоръжено нападение срещу Русия. Между другото, САЩ и НАТО на практика не скриват военните си подготовки, насочени срещу Русия“, заяви генерал Решетников.

В речта си пред младежите той разсъждава по въпроса защо Русия е обект на тази невероятна по мащабите си атака. Според него това не се дължи само на факта, че тя е единствената реално независима страна, която не желае да се подчини на политическия и икономически диктат на САЩ. Той смята, че главната цел е духовна.

Основната задача на враговете на Русия е да „унищожат нашата Православна църква; да убият у нас вярата в Христос, защото православната вяра е главната и единствена основа, на която стои Русия“, каза Решетников. „Без осъзнаването на тази неизменна истина ние няма да оцелеем, дори и да имаме мощна армия и силна икономика. И обратното – ще бъдем непобедими, ако бъдем верни на Бог“, допълни той.

Русия е обект на атаки от страна на западния елит и по още една причина – тя е единствената държава, която на държавно ниво гръмко застава в защита на семейните и традиционни ценности и открито се противопоставя на глобалната лудост, известна като „джендърна идеология“, заяви политологът. Според него тази идеология е прикрита форма на сатанизъм. „Тя призовава към разрушаване на традиционното семейство и провъзгласява за „нормални“ най-невероятни извращения“, смята той.

„Напоследък „джендърната идеология“ се превърна в основна държавна политика в САЩ, Канада, страните от ЕС и много други държави. Нормите и постулатите на „джендърната идеология“ на Запада са залегнали в законодателството и всеки неин противник е обект на преследване. В тези условия Русия е последната надежда на хората по целия свят, включително на народите от Европа и Америка, които, както винаги, искат да създават семейства, да раждат и да отглеждат деца“, каза Решетников.

В заключение директорът на РИСИ се обърна към младежите с послание и увереност, че във всяко свое дело те няма да кривнат от единствения верен път. „И в този смисъл можем да сме спокойни за бъдещето на Русия и целия православен свят“, заключи Решетников.

Източник: „Руски дневник“